Positieve mindset – 5 manieren om de dag positief te starten!

Om je doelen te bereiken en je succesvol te voelen is een positieve mindset je eerste levensbehoefte. Dat betekent niet dat je nooit eens baalt of een dip hebt, maar wel dat je altijd de intentie hebt het beste uit je dag te halen.

Maar hoe zorg je er nou voor dat je een positieve mindset ontwikkelt, zodat je altijd positief aan je dag begint? 

 

Met deze 5 manieren moet dat zeker lukken! Maak er een gewoonte van een van deze dingen in je opstart ritueel mee te nemen. Bijvoorbeeld tijdens het douchen, dan maak je vanzelf een gewoonte van je positieve mindset.

 

1. Begin je dag met muziek

Muziek is een enorm krachtig middel om je mindset te veranderen. Het werkt direct op je emotie en humeur. Neem je Spotify-lijst mee in de badkamer en zing mee met jouw powersong, terwijl je je ochtendhumeur van je afspoelt. Voel hoe positiviteit door je lichaam gaat en je helemaal blij wordt van je muziek.

 

2. Ga dansen

Als je dan toch zo heerlijk mee staat te zingen… doe er ook gewoon een dansje bij!

Dansen zorgt er namelijk voor dat je je lichaam op een andere manier gebruikt dan het gewend is. Weet je nog hoe je op festivals of een stapavond helemaal los kon gaan? Die vrijheid en onbevangenheid in je spieren zorgt ook voor een relaxte en positieve mindset.

 

3. Gebruik een mantra

Voel je je toch wat ongemakkelijk bij zingen en dansen onder de douche? Een mantra is een goed alternatief Een wat?! Een mantra! Dat is een persoonlijk motto, een bemoedigende zin waarmee je je elke dag oppept en je onderbewuste aanzet tot actie in de richting van je doel.

 

Mohammed Ali, de grootste en bekendste topbokser allertijden, staat nog steeds bekend om zijn uitspraak I AM THE GREATEST. Door dat steeds tegen zichzelf te zeggen, voelde hij dat het echt zo was en dat hij de wereld aankon. Die positieve mindset kun jij jezelf ook elke dag geven. Je kunt natuurlijk de mantra van Mohammed Ali gebruiken, maar je kunt er ook zelf een maken.  Gebruik woorden die overeenkomen met passie, plezier en positiviteit. Woorden die kracht uitstralen en jou energie geven. Als je die (bijvoorbeeld tijdens het douchen ????) regelmatig herhaalt, creëer je geleidelijk een positieve mindset.

 

4. Wees dankbaar

Dankbaar zijn heeft nog steeds een imago van zwakte, alsof je je afhankelijk opstelt en je jezelf geen prestaties toekent. Maar dat is het niet. Je kunt namelijk ook heel goed dankbaar zijn voor de goede keuzes die je hebt gemaakt en de daadkracht die je hebt getoond. Waar het bij dankbaarheid om draait is dat je je focust op de dingen die je wél hebt, op wat goed gaat en op je eigen kracht. Door je dankbaarheid uit te spreken, zie je steeds meer positiviteit om je heen, omdat je daar op gaat letten. Het maakt je liefdevoller en het verandert je mindset in de positieve richting. De beste manier om dankbaar te zijn is in de ochtend en alles op te schrijven waar je dankbaar voor bent op. Niet zo geschikt dus om onder de douche te doen ???? Vind je het lastig om iets te bedenken? Begin klein: wees dankbaar voor je lekker warme bed, voor de koffie die je drinkt en dat het je gelukt is op tijd op te staan. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker je dingen kunt bedenken. Neem er de tijd voor en voel hoe blij je wordt van al die dingen.

 

5. Begin de dag positief

Als je niet wilt zingen of dansen, geen mantra kunt bedenken en niks hebt met dankbaarheid, begin de dag toch altijd positief. Kijk kattenfilmpjes, trek je mooiste kleren aan, maak een gezonde smoothie voor je ontbijt, denk aan alle leuke dingen die je gaat doen die dag… als het maar positief is! 

 

Maak het jezelf niet te moeilijk, je komt er ook met kleine stapjes. Uiteindelijk zorg je er met een positieve mindset voor dat je productiever wordt op je werk, prettigere relaties onderhoudt met je familie en vrienden en je gelukkiger in het leven staat. Start daarom elke dag met een positieve noot.

 

Veel plezier!

Bekijk ook

Doelen bereiken

Om een doel te bereiken in je leven is het van belang dat je exact weet wat je wil. Dat klikt makkelijk, maar hoe weten we eigenlijk precies wat we willen? De meeste mensen die ik spreek over hun doelen zijn vaak abstract en vaag. Bijvoorbeeld, ik wil meer geld verdienen of ik wil een eigen bedrijf beginnen. Dat herken je misschien wel. Maar dit motiveert je niet en uiteindelijk zul je zelfs je doel uit het oog verliezen. 

Lees verder >

Self fulfilling prophecy

Hoe vaak sta jij stil bij wat je doet? Volgens wetenschappers leven we een geconditioneerd leven, waarmee ze bedoelen dat we de (meeste) dingen op de automatische piloot doen. 

Lees verder >