Over Attitude of Life

We hebben allemaal ons eigen verhaal. De gebeurtenissen in je leven en de keuzes die je maakte, hebben je gebracht waar je nu bent. En hoe dat verhaal ook is gelopen, het is van grote waarde. Te weten waar je vandaan komt en hoe dat je gevormd heeft, geeft je inzicht in hoe je je toekomst kunt invullen. Jouw verhaal is zowel de start als de afloop van je dromen, van wat je wil in je leven. Met behulp van Attitude of Life kan jij jouw verhaal verhaal vertellen, jouw verhaal waar jij de afloop van bepaalt. Attitude of Life gaat je daarbij helpen. Het geeft je de inzichten, de kennis en de vaardigheden om de dromen die jij hebt tot doel te stellen in je leven.

Attitude of Life - Van idee naar werkelijkheid

Wat is Attitude of Life?

Attitude of Life is een methode die door iedereen te gebruiken is. Ongeacht je droom, ongeacht je verhaal. In 7 stappen beweeg je je van je droom naar je doel. Je leert over jezelf, hoe je jouw wereld en de wereld om je heen ervaart, maar vooral leer je at je nodig hebt om bij je doel te komen. De 7 stappen die jou gaan helpen bij het realiseren van je dromen hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

  • Zelfreflectie
  • Doelen stellen
  • Visualiseren en ankeren
  • Hulpbronnen
  • Geluid associatie
  • Actie ondernemen
  • Gevoelens reguleren

Deze onderwerpen worden uitgebreid in het boek “Van idee naar werkelijkheid” van Attitude of Life besproken. Elk hoofdstuk in het boek beschrijft een stap (onderwerp) uit de methode en sluit af met concreet en praktische opdrachten. Attitude of Life geeft handvatten om de filosofie, die onder andere Michael Pilarczyk en Tony Robbins als succesformule overbrengen, tot leven te brengen en ook echt voor jou te laten werken

De filosofie van Michael Pilarczyk en Tony Robbins zijn nu ook echt voor jou toegangbaar. De filosofie waar zij zo heilig van overtuigd zijn komt terug in boeken als The Secret, Think and Grow Rich en The Law of Attraction. En nu kan jij deze krachten ook voor jou laten werken.

Over Jasper van der Veen

Ik zal je mijn verhaal vertellen. Ik groeide op in een klein dorp in Friesland. Een rustig en nuchter dorp waar “normaal” al snel “gek genoeg” was. Ik voelde me er niet op mijn plek. Ook op school kon ik mijn draai niet vinden. Het enige moment waarop ik me volledig vrij voelde was tijdens de gymles en als ik voetbalde. Op de middelbare school presteerde ik ondermaats. Vanuit huis werd ik niet echt gestimuleerd of gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen. Daarom voelde ik ook niet echt de noodzaak om goede resultaten te halen. Waar ik wel presteerde, was mijn voetbalcarrière. Op jonge leeftijd werd ik gescout en ik had het enorm naar mijn zin. Ik ging een sportopleiding in Heerenveen doen en hier ontdekte ik dat ik helemaal in mijn element was als ik anderen kon motiveren en coachen.

Tijdens mijn studie kreeg ik vaak te horen dat het te hoog gegrepen was voor me en dat ik het waarschijnlijk niet zou halen. Ze kregen gelijk. Maar ik wist met mijn ervaring als trainer een baan al gymdocent op het speciaal onderwijs te krijgen. Een uitdagende doelgroep, maar ik haalde er ontzettend veel voldoening uit. Ik wist mijn lesbevoegdheid te behalen, werkte als docent en trainde daarnaast een voetbalteam. Privé had ik het zwaar. Na een lange periode van onzekerheid overleed mijn moeder. Mijn vader, zus en ik rouwden ieder op onze eigen manier, waardoor de harmonie in ons gezin behoorlijk op de proef werd gesteld. Mijn leven werd een vraagteken. Wat wilde ik eigenlijk? Wat waren mijn dromen, mijn doelen? Ik realiseerde me dat ik de enige was die mijn leven zin kon geven, alleen ik kon de teugels in handen nemen.

Ik besloot om mijn dromen als doel te stellen en was vastberaden. Ik wilde mezelf blijven uitdagen en ik wilde volledig zelfstandig zijn. Dat lukte me door een baan te krijgen in de Bijlmer in Amsterdam. Ik kon daar lesgeven en voor het eerst in mijn leven voelde ik mij helemaal op mijn plek. Op een reis door Thailand schreef ik de basis van wat nu de Attitude of Life-methode is. Als trainer en docent heb ik gezien hoe de juiste aandacht iedereen kan motiveren, hoe mensen dan uit hun comfort zone kunnen stappen en boven zichzelf uit kunnen stijgen. Ik heb gezien dat het niet uitmaakt wat je afkomst is en of je iets niet kan, maar dat je de manier moet vinden die voor jou werkt. Jouw weg richting jouw doel. Met een aanvullende NLP-opleiding vulde ik de overige lege plekken op. Wat ik al die jaren uit mezelf al deed kon ik nu ook met theorie en kennis onderbouwen. Dat maakte de methode van Attitude of Life af en klaar om in de wereld te brengen!

Jasper van der Veen

Maak je dromen waar – Jasper van der Veen